Idag är det onsdag. Sista dagen på mitt halva ”pensionärsliv”. Det är kallt idag. -8 grader och planerade in mathandlingen till igår så jag skulle slippa gå ut idag. Man får inte vara dum.

Idag väckte inte katterna mig. Det är som också de känner på sig att det inte är någon idé att stiga upp. Jag sov ända till klockan 8. Det är ju det som är så underbart. Att slippa ställa klockan och ta det som det kommer.

Det är ganska mörkt ute idag. Inne sprakar det i vedspisen och det brummar från fläkten. Jag har köksdag. Vi ska ha fest på lördag, prata Italienminnen från vårens resa och äta italieninspirerad mat, eller i alla fall mat. Min lott föll på efterrätten. Gelato är väl italienskt. Så det blir gelato con nutti. Låter väl italienskt? Inte för att jag kan intalienska så det är hittepå-italienska. 2 sorter har jag gjort, tar sin modiga tid. Glassmaskinen är flitig. Så nu är det klart. Bara att packa ner i frysväska och ta med sig.

Imorgon är det matlådedags. Jag har gjort kesoplättar med bacon så jag har till 2 matlådor. Man lär sig så sakteliga, att man inte har lust att ställa sig och laga matlådor efter arbetsdagens slut. Det är ju inte alltid det blir några matrester att packa ner. Bäst att göra dem en ledig dag. Sen avslutade jag med en köttfärssås till dagens middag. Den står och puttrar på spisen nu så den ska bli extra god. Normalt brukar man ju inte låta den koka så länge, om den inte görs i crockpot:en förstås. Nu gjorde jag bara en liten sats och då får det bli stekpannan.

Jag blir så tacksam att jag får vara ledig en vanlig onsdag och göra det här jobbet på dagtid, för det skulle ju gjorts ändå. Hade jag inte varit ledig hade det blivit kvällstid. Det tar tid att vara i köket också. Det har runnit iväg några timmar. Det är tur det finns ljudböcker! Annars hade jag inte hunnit läsa idag. Just ju lyssnar jag på ”Den goda dottern” av Karin Slaughter. Riktigt bra och 22 timmar lång. Tar sin modiga tid.

Idag får jag alltså ha söndagsångest, en åkomma jag aldrig varit drabbad av gudskelov! Sen är det torsdag(måndag) och sen är det fredag och så är det 2 dagar ledigt igen. Me like!

Annonser