Lördag eftermiddag. En gråkall morgon där jag vaknade av att regnet smattrade mot taket, har så sakteliga övergått i en solig och fin lördag. November bjuder på sitt bästa jag. Solen har visat sig rejält den här månaden. November – så avskydd av många. Man får vända på det. Förvisso mörk men så vilsam. Än ligger decembermånaden några veckor bort. Än så länge är det kravfritt, krav som man ofta skapar själv skapar men ändock.

Vi har hundsällskap idag. Labben Masse. Han lunkar så snällt omkring här och t.o.m. katterna har lagt sig avslappnat, förvissade om att han inte ska bita dem i nacken när det sluter sina ögon. Men än så länge har det inte blivit någon närkontakt dem emellan. Det är väl en tidsfråga.

När jag inte lyssnar på ljudböcker eller pratar med guben är det tyst här. Så tyst att det skriker i öronen. Någon enstaka bil far förbi ibland. Ibland kommer Knut och pratar, ja katten alltså. Jag tycker det är underbart med tystnaden. Upplever att det blir mer och mer jobbigt att ha ljud omkring mig. Blir det för tyst får jag väl prata med mig själv.

Dagens aktivitet har bestått i att göra lite müsli, det måste man ha. En god en, bestående av bara nötter och frön. Smak av kardemumma och kanel. Gör frukosten till en höjdare. Bakat en kaka, mammas mazarinkaka. Mammas gamla recept där måtten består av ”kaffekopp”, lärt mig att 1 kkp har samma mängd som 1,5 dl. Livsfarligt god. Borde jag inte äta. Det är ju så roligt att baka. Stöka i köket.

Tittar på fåglarna. Blir glad när jag ser att domherrarna redan hittat till fågelbordet trots att det inte är över 20 grader kallt – än. Nötväckan har också avlagt ett besök. Fågelboken står i ett skåp bredvid kaffeburken. Det är där jag behöver den, när det dyker upp någon ny stjärna vid fågelbordet som jag inte sett tidigare.

Men hörni – det låter ju nästan som man är pensionär när jag läser det här! Javisstja, det är ju det jag är. Typ. Jamendåså! Då får väl dagarna se ut så här då. När man inte har något speciellt att göra utan bara kan njuta av små, enkla aktiviteter som att baka en kaka eller titta på fåglarna.

Det är bra det med. I morgon är en annan dag. Då blir det kanske lite mer gjort.

Vi hörs!

Annonser