Etiketter

,

Igår hade vi bröllopsdag. 12 år har det gått sedan vi vigdes i källaren på Mariefreds värdshus, bara han och jag. Vi brukar fira litet, iallafall med litet god mat och dryck. Så även igår. Tyvärr blev det inga foton tagna på den utsökta måltiden men jag kan beskriva den i ord.

Som förrätt blev det en räkröra – enkelt och gott. Det smaksattes med citron och det var dill i den och en klick lades på smörstekt brödskiva. Jösses så gott!

Huvudrätten bestod av fläskfilé fylld med soltorkade tomater och basilika. Runt om lindades bacon. Stektes hastigt och så in i ugnen i cirka 20 minuter. Till detta serverades en rotfruktskaka. Grovriven sötpotatis, palsternacka, morot, lök. Hackad färsk timjan och salt och peppar. Stektes på medelvärme i 30 minuter, 15 minuter på var sida. Jättegott! Nästa gång ska jag prova att ha i ett par ägg i röran för att få den att hålla ihop litet bättre. Men så gott det blev. Mycket smaker här.

Till dessert serverades en färsk ananas som skurits i bitan och täckts med ett tosca-täcke, in i ugnen så det fick fin färg och serverades med glass.  Men så gott!

Till det drack vi ett prosecco som är bubblande och torrt och väldigt gott.

Det hela resulterade i en mycket nöjd make och jag fick fortsatt förtroende i ytterligare 1 år.

Yippie!

Tilläggas kan att bilden är lånad.

Fil 2015-06-22 13 49 15

Annonser